Pompoensoep

45 minuten
6 - 8 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen (1 à 1,5 kg)
  • 4-tal wortelen
  • 4 cm verse gember
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 1 el currypoeder

Bereidingswijze

Stap 1
Was de pompoen en snij hem zonder te schillen in blokjes van 2 à 3 cm. Doe hetzelfde met de wortelen. 

Stap 2
Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. 

Stap 3
Schil de gember en rasp zo’n 4 cm fijn. Voeg ook het currypoeder toe en laat even meestoven. 

Stap 4
Voeg na enkele minuten de stukken wortel en pompoen toe en laat opnieuw enkele minuten stoven. 

Stap 5
Schenk 1 liter water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel 20 minuten garen op een zacht vuur. 

Stap 6
Als de groenten zacht zijn, kan je de soep pureren met een staafmixer. Voeg eventueel nog water aan toe naar smaak.

Tip: Garneer indien gewenst met wat room en serveer met vers brood.  

Toon meer