Aziatische roerbak met kip

Waan je in Azië met deze heerlijke Oosterse roerbak. Gezond, maar ook ontzettend lekker!
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 400 g sperziebonen
  • 300 g broccoli
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 30 g verse basilicumblaadjes
  • 15 g verse koriander
  • 4 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 100 g ongezouten pinda’s
  • Sesamolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst het sausje. Gooi de sojasaus, pinda’s, 2 eetlepels sesamolie en de helft van de basilicum in een kom. Mix met een staafmixer tot er een vloeibaar sausje ontstaat. Als het niet vloeibaar wordt, kun je er altijd meer olie aan toevoegen.

Stap 2
Snijd de kip in blokjes. Warm een flinke scheut olie op in een grote wok of koekenpan en bak de kip hierin bruin. Schep deze vervolgens uit de pan en laat rusten op een bord onder wat aluminiumfolie.

Stap 3
Snijd de broccoli in roosjes en dop de sperziebonen. Snijd ook de bosuitjes en rode peper in ringen. Als je niet van pittig eten houdt, kun je de zaadlijsten uit de peper snijden. Warm nog wat olie op in de pan en bak de groenten aan.

Stap 4
Als de groenten beetgaar zijn, schuif je ze opzij zodat er in het midden van de pan ruimte is. Breek hier de eieren in open. Roer de eieren tot ze stollen. Voeg dan de kip weer toe.

Stap 5
Zet het vuur uit en roer het sausje door de groenten en kip. Garneer met de korander en overgebleven basilicum en serveer met rijst of noodles.

Toon meer