Biefstukreepjes in sojasaus

Een makkelijk gerecht met pit.
30 minuten
4 porties

Ingrediënten

  • 200 gr pandanrijst
  • ½ courgette
  • 2 shanghai paksoy
  • 1 gele paprika
  • 500 gr biefstuk
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 el maïzena
  • 3 el zonnebloemolie
  • 100 ml ketjap
  • 20 gr bruine suiker
  • 1 jalapeño peper, in ringetjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
  • zout

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2
Snij de courgette met een mandoline of dunschiller over de lengte in dunne repen.

Stap 3
Haal de bladeren los van de Shanghai paksoi en halveer de grote buitenste bladeren.

Stap 4
Snij de paprika in repen.

Stap 5
Snij de biefstuk in dunne reepjes.

Stap 6
Meng ze in een kom met de knoflook, gember, maïzena en een beetje zout.

Stap 7
Verhit de wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels van de olie toe.

Stap 8
Doe de biefstukreepjes erbij en roerbak 3-4 minuten tot het vlees bruin kleurt.

Stap 9
Voeg de ketjap en suiker toe en schep er goed door.

Stap 10
Breng het vlees met de saus tegen de kook en haal van het vuur.

Stap 11
Meng er de helft van de jalapeño peper en helft van de bosui door en doe over in kom.

Stap 12
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de paksoi bladeren met de gele paprika circa 2 minuten.

Stap 13
Schep de courgette-linten erdoor en bak nog een minuutje mee.

Stap 14
Breng op smaak met een beetje zout.

Stap 15
Maak in het midden van 4 borden een hoopje rijst en schep hierop een beetje van de groenten en biefstukreepjes.

Stap 16
Lepel de sojasaus eromheen en garneer met de rest van de jalapeño en bosui.

Stap 17
Bestrooi met de sesamzaadjes.

Toon meer