Gegrilde groenten met tapenade

Een heerlijk, kleurrijk bijgerecht.
45 minuten
4 porties

Ingrediënten

Voor de groenten

  • 2 kleine gele bieten
  • 2 kleine rode bieten
  • 1 schaal regenboogwortels (600 gr)
  • 1 bosje groene asperges
  • 3 el olijfolie

Voor de tapenade

  • 100 gr zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 – 4 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de bietjes in de schil ± 20 minuten. Giet af en laat afkoelen. Schil de bietjes, halveer ze en snij in parten.

Stap 2
Schil de wortels met een dunschiller en snij over de lengte doormidden. Verwijder de onderste 3 centimeter van de asperges.

Stap 3
Kwast alle groenten in met een beetje olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de wortels circa 8 minuten en keer ze halverwege. Grill de asperges en bietjes circa 5 minuten en keer ze halverwege.

Stap 4
Meng voor de tapenade olijven, zongedroogde tomaatjes, peterselie, Parmezaanse kaas en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de tapenade bij de gegrilde groenten.

Toon meer