Finse zalm- en aardappelsoep (Lohikeitto)

Deze fluweelzachte Lohikeitto of Finse zalmsoep zit boordevol smaak en is hartverwarmend op koude winterdagen. Met de hulp van onze Indigo Collection zet je dit heerlijke gerecht zo op tafel!
75 minuten
6 porties

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets met huid (ongeveer 225 gr)
  • 350 gr aardappels
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten
  • 1/2 prei
  • 1 stengel selderij
  • 1 el boter
  • 60 ml slagroom
  • dille
  • 10 stengels bladpeterselie
  • 1 laurierblad
  • 3 zwarte peperkorrels

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de wortel, prei, selderij, sjalotten en peterselie schoon, en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Verwijder de huid van de zalm en snij de rest van de zalm in blokjes.

Let op: de huid van de zalm heb je straks nog nodig!

Stap 2
Zet een pan met 2.5 liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de wortel, prei, selderij, laurier, sjalotten, peterselie en huid van de zalm toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 45 minuten. Zeef de bouillon vervolgens, zodat er geen stukjes meer achterblijven.

Stap 3
Kneus de zwarte peperbolletjes. Voeg ze toe aan de bouillon, samen met de aardappelen. Laat koken gedurende 12 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.

Stap 4
Voeg nu de blokjes zalm toe en kook gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout, roer de boter en room erdoor. Werk af met verse dille. Smakelijk!

Toon meer