HOOFDGERECHT

Tuinbonen met peterseliesaus

Proef eens hoe lekker verse tuinbonen zijn. Maak er een peterseliesausje bij en smullen!
Snel te bereiden.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 30 minuten



INGREDIËNTEN

3 kg tuinbonen
1/2 bosje peterselie
20 g boter of margarine
20 g bloem
1 eetlepel citroensap
zout, peper


bereiden


Dop de bonen en was ze goed.
Kook de tuinbonen in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Laat de gare bonen uitlekken en bewaar het kookvocht.
Was de peterselie, snijd de stelen eraf en hak het blad fijn.

Verwarm de boter en fruit hierin de fijngehakte peterselie.
Roer de bloem erdoor.
Voeg al roerende geleidelijk het kookvocht toe.
Breng de gladde saus op smaak met wat peper en het citroensap.
Schep de bonen door de saus en verwarm het gerecht nog enkele minuten.

Serveer met gekookte aardappelen.

  • Geraffineerde eenvoud

    De BK-Profiline is een pannenserie zonder opsmuk die ongecompliceerd gemak biedt op elk fornuis
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder