Maak kennis met de veelzijdigheid van de braadpan!

In het najaar staat de braadpan weer vaak op het fornuis. Vaak wordt er gedacht dat de braadpan enkel geschikt is om een stoofgerecht in te bereiden. Gelukkig kan je er nog veel meer mee! De komende weken laten we jullie kennis maken met verschillende kooktechnieken voor de braadpan.

Net even anders uit de braadpan!

De braadpan is een veelzijdige pan. Van bakken, braden, stoven en sudderen, in deze pan bereid je praktisch elk gerecht. Zo is de braadpan ook ideaal voor het bakken van brood. Doordat je de deksel op de pan houdt tijdens het bakken, ontstaat er een perfecte bakomgeving waarmee jij in een handomdraai een heerlijk krokant brood op tafel tovert. En wanneer de dagen kouder worden, breekt ook de tijd aan voor kaasfondue. De gietijzeren braadpannen zijn hiervoor ideaal omdat ze lang de warmte vasthouden.

Ook het kleine zusje van de braadpan, de cocotte, biedt veel mogelijkheden. Wanneer je een soep hebt bereidt in de braadpan - want ook dat kan - serveer je deze vervolgens in de cocottes. Niet alleen ziet het er ontzettend leuk uit, ook blijft de soep langer warm dankzij de deksels. Ideaal voor wanneer nog niet iedereen aan tafel zit. Tot slot mag er geen dessert ontbreken. Doordat je de cocottes in de oven kan plaatsen kan je hierin een heerlijke crumble bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een crumble met roodfruit en serveer vervolgens met een bol ijs.

Op zoek naar meer inspiratie? Hieronder vind je verschillende foto's van onze fans die aan de slag gingen met een braadpan. Van risotto tot stamppot tot soep, zij gingen je voor!

Actie van de week: Gratis BK Solutions Notenkraker bij een bestelling op BK.nl

gratis notenkraker bij jouw bestelling op bk.nl

Actie: Je ontvangt een gratis BK Solutions Notenkraker bij een bestelling op BK.nl (bestellingen met enkel onderdelen uitgesloten). Geen last meer van rondvliegende schillen én dankzij de dubbelzijdige deksel geschikt voor verschillende maten noten.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 16 november tot en met zondag 22 november 2020.
Let op: Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en kortingscodes.
Bekijk hier alle actievoorwaarden

Bekijk alle braadpannen!

Stoven en sudderen

Stoven is het langzaam garen van eten in vocht dat nét niet kookt (dus op een temperatuur van minder dan 100°C). Stoofgerechten met vlees, kip, groenten en fruit (stoofpeertjes!) zijn heerlijk omdat door het lange garen de smaken goed intrekken. Je kan stoven in de oven, maar ook op het fornuis!

De meest geschikte pan om te gebruiken voor het stoven is een gietijzeren braadpan. Gietijzer is oersterk en kan tegen hoge temperaturen. Het houdt de warmte goed vast, zodat je je gerecht uren kunt laten stoven op laag vuur. Bij sudderen is een dikke bodem ook belangrijk om te voorkomen dat je gerecht verbrandt. Een verschil tussen sudderen en stoven is dat bij sudderen het gerecht op het fornuis blijft staan. Je moet namelijk regelmatig roeren in je gerecht. BK's tip: wanneer je extra vocht moet toevoegen aan je gerecht, zorg dan altijd dat dit warm is. Zo voorkom je dat het vlees samentrekt en taai wordt.

Actie van de week: 20% korting op geselecteerde braadpannen.

20% korting op geselecteerde braadpannen

Actie: Je ontvangt 20% korting op alle braadpannen, met uitzondering van de BK Fortalit serie.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 9 november tot en met zondag 15 november 2020.
Let op: Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en kortingscodes.
Bekijk hier alle actievoorwaarden

Deze pannen zijn ideaal voor stoven!

Hoe krijg je zacht stoofvlees? Niet alleen de ingrediënten zijn belangrijk voor het bereiden van een stoofgerecht, ook de pan waarin je het bereidt speelt een belangrijke rol. Pannen met een dikke bodem houden lang de warmte vast en zijn dus ideaal om mee te stoven. Ook belangrijk is de deksel. Zo zijn de braadpannen uit de BK Bourgogne serie voorzien van druipringen. Het condens drupt hierdoor terug in de pan waardoor het gerecht heerlijk mals blijft.

 1. BK Bourgogne braadpan 24 cm Aqua Blue
  BK Bourgogne braadpan 24 cm Aqua Blue
  Actieprijs € 71,99 Regular Price € 89,99
 2. BK Bourgogne wildpan 32 cm Jet Black
  BK Bourgogne wildpan 32 cm Jet Black
  Actieprijs € 119,20 Regular Price € 149,00
 3. BK Bourgogne braadpan 20 cm Chili Red
  BK Bourgogne braadpan 20 cm Chili Red
  Actieprijs € 55,99 Regular Price € 69,99
 4. BK Bourgogne braadpan 28 cm Royal Blue
  BK Bourgogne braadpan 28 cm Royal Blue
  Actieprijs € 87,20 Regular Price € 109,00
 5. BK Bourgogne braadpan 24 cm Sunny Yellow
  BK Bourgogne braadpan 24 cm Sunny Yellow
  Actieprijs € 71,99 Regular Price € 89,99
 6. BK Bourgogne braadpan 24 cm Dusky Pink
  BK Bourgogne braadpan 24 cm Dusky Pink
  Actieprijs € 71,99 Regular Price € 89,99
 7. BK Bourgogne braadpan 28 cm Pitch Black
  BK Bourgogne braadpan 28 cm Pitch Black
  Actieprijs € 87,20 Regular Price € 109,00

Bekijk alle braadpannen en shop geselecteerde items met 20% korting!

Ga aan de slag met deze recepten!

Bakken & Braden

Bakken is het garen van vlees, vis, gevogelte en groente op hoge temperatuur in boter, olie of ander vet. Dit doe je in een pan met of zonder deksel. Tijdens het bakken krijgt het eten een krokant bruin korstje.

Bij braden verhit je vlees, kip of vis in een laagje heet vet. Dat kan in een braadpan of in een braadslede in de oven. Het is ideaal voor vlees dat langere tijd nodig heeft om gaar te worden, zoals rollade, kip of lamsbout. Bak het vlees of de kip eerst aan zodat het bruin wordt en een korstje krijgt. Zet de warmtebron lager en laat het vlees in de pan verder gaar worden. Braden in de oven kan ook. Bak het vlees dan eerst rondom bruin in een pan of braadslede op hoog vuur en laat verder garen in de oven. Bevochtig het gerecht regelmatig om uitdrogen te voorkomen.

Actie van de week: Gratis cocotte bij aankoop van een braadpan.

Gratis cocotte bij aankoop van een braadpan

Actie: Bij aankoop van een braadpan ontvang je een gratis cocotte. Deze wordt automatisch toegevoegd aan je winkelmandje.
Looptijd: Deze actie loopt van maandag 2 november tot en met zondag 8 november 2020.
Let op: Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en kortingscodes.
Bekijk hier alle actievoorwaarden

Deze pannen zijn ideaal voor het bakken & braden!

In 1926 was BK in Nederland die geëmailleerde pannen op de markt bracht. Sinds dat moment is BK onafgebroken aan de verfijning van dit design blijven werken. De braadpannen uit de BK Indigo Collection en de BK Fortalit serie zijn niet alleen oersterk, maar ook verrassend licht en enorm veelzijdig! Een culinair icoon ontworpen om generaties lang mee te gaan. Met zijn ruime keuze aan levendige kleuren zijn deze pannen dé blikvanger van elk fornuis en elke tafel. Ga voor authenticiteit. Ervaar het icoon.

Bekijk alle braadpannen

Ga aan de slag met deze recepten!