Skip to main content

SALE – tot 40% korting

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Knapperig toast met paddenstoelen en spekjes

Een heerlijke lunch met paddenstoelen naar keuze, spekjes en verse kruiden. Dat is weer eens wat anders dan een boterham met pindakaas!
15 minuten
2 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

375 g paddenstoelen naar keuze (of een mix!)

Olijfolie

1 el verse tijm

1 el verse oregano

2 tenen  knoflook

125 g gerookte spekreepjes

4 boterhammen

Peper en zout


Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de over voor op 150ᵒC.

Stap 2

Snijd de paddenstoelen in plakken en de oregano en tijm fijn. Zet een koekenpan met 3 eetlepels olijfolie op het vuur en bak de paddenstoelen en kruiden drie minuten op middelhoog vuur.

Stap 3

Snijd ondertussen 1 teen knoflook fijn en voeg deze bij de paddenstoelen. Houd het goed in de gaten, want verbrande knoflook smaakt bitter. Breng het op smaak met peper en zout en bak dit tot je de knoflook begint te ruiken.

Stap 4

Maak nu de toast klaar. Besmeer de boterhammen met ongeveer 1 eetlepel olijfolie per broodje. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee over de boterham.

Stap 5

Doe de boterhammen voor ongeveer 2 minuutjes in de voorverwarmde oven. Ze moeten goudbruin worden, dus houd ze goed in de gaten.

Stap 6

Als de toast klaar is, leg je deze op een bord en leg je de paddenstoelen erop. Breng op smaak met peper, zout en een beetje olijfolie en genieten maar!

global.nocontent