Skip to main content

20% korting op braadpannen! Shop nu >>

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Stoofpotje van kip met witte wijn en chorizo

Een heerlijk gerecht met een Spaanse twist.
35 minuten
4 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • 1 bos peentje
  • 250 gr chorizo worst
  • 400 gr kipdijfilet, in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 300 ml witte wijn
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 bakje champignons, in kwarten
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • Paar takjes tijm, blaadjes gerist
  • Zout en peper

Voorbereiding

Stap 1

Schil de peentjes met een dunschiller, er mag wat groen aanblijven.

Stap 2

Snij ze schuin doormidden.

Stap 3

Snij de chorizo in plakjes van een ½ centimeter.

Stap 4

Bak de chorizo 3 minuten in een Bourgogne braadpan, zonder olie of boter.

Stap 5

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze mee tot ze mooi bruin zijn, in circa 4 minuten.

Stap 6

Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.

Stap 7

Strooi de bloem erover en schep alles even goed door.

Stap 8

Giet de wijn in de pan en verkruimel de kippenbouillontablet erboven.

Stap 9

Voeg de champignons, peentjes, kikkererwten en tijm toe en schep alles goed om.

Stap 10

Breng het gerecht tegen de kook en sluit af met een deksel.

Stap 11

Laat het gerecht 15 minuten stoven op laag vuur tot de peentjes zacht zijn en de kip gaar.

Stap 12

Serveer het gerecht met wat stoofvocht in kommen. Garneer met wat blaadjes tijm.

global.nocontent