Service

Heb je een vraag?

Meest gestelde vragen

Waardoor krijg ik vlekken op de kookplaat en hoe kan ik deze het beste verwijderen?

Er zijn verschillende redenen wat ‘vlekken’ op de kookplaat veroorzaakt, bijvoorbeeld een nieuwe pan op een nieuwe kookplaat, eventueel in combinatie met oververhitting of als er vocht onder de pannen komt tijdens het koken.

De vlek kan je het beste verwijderen door de betreffende zone iets op te warmen met een gewone kookpan. Heel even op stand 1 of 2. Vervolgens kun je met een microvezeldoekje en speciale kookplaatreiniger of wat afwasmiddel de vlek wegpoetsen.

Wat ook goed werkt is een melaminespons, ook wel bekend als de wonderspons. De melaminespons werkt in combinatie met water. Door het water worden de zogenoemde ‘microscrubbers’ geactiveerd. Met een beetje geduld met het poetsen wordt al het opgehoopt vuil verwijderd. Herhaal dit proces meerdere malen. Gebruik geen schoonmaakmiddel omdat dit het oppervlak smeert en de spons minder effectief maakt.

Tot slot is het belangrijk dat de onderkant van de pan goed schoon en droog is voordat deze op de kookplaat wordt gezet. Zo voorkom je dat het eventuele vocht wat tussen de kookpan en kookplaat zit, niet inbrand.

De anti-aanbaklaag van mijn koekenpan laat los. Is dit schadelijk? Wat kan ik het beste doen?

Nee, het per ongeluk consumeren van deeltjes van een anti-aanbaklaag van een BK product is niet schadelijk voor de gezondheid.

De coating is aangebracht bij ruim 800 graden Celsius en bevat geen giftige bestanddelen. Het mogelijkerwijs loslaten van de coating gebeurt in de vorm van poeder of schilfers. Wanneer dit in het eten terecht komt, voelt dit aan als het eten van zand. Wanneer je onverhoopt poeder of schilfers van de coating hebt opgegeten dan verlaat dit het lichaam via de normale weg.

Het loslaten van de coating is onwaarschijnlijk, maar is mogelijk na een klap of slag op de pan, vernieling of het per ongeluk laten vallen. Daarnaast kan het zijn dat de spuitkop in het productieproces de coating niet goed heeft gehecht. Hoe dan ook, het blijft vervelend en wij kijken de pan graag voor je na. Daarom vragen wij vriendelijk om foto‘s van de pan en de loslatende coating en je aankoopbewijs naar ons te sturen via het contactformulier.

Ik ben op zoek naar een los onderdeel voor mijn pan, maar ik kan deze niet vinden.

Je kunt voor veel BK series een nieuwe deksel of greep bestellen. Neem daarvoor eens een kijkje bij onze onderdelen. Hier staan ook oudere BK series bij. Helaas zijn er niet van alle oudere series nog grepen of deksels te verkrijgen. Staat jouw serie er niet tussen? Dan is er helaas geen los onderdeel meer voor die serie te krijgen.

Hoe kan ik jullie het beste een foto doorsturen?


Heb je al eerder contact gehad?
Stuur dan je foto per e-mail met de voorafgaande e-mailwisseling erbij. Zo kunnen wij je het beste en snelst helpen. Zorg ervoor dat de foto niet groter is dan 5MB, anders kan onze server de foto niet verwerken.

Heb je nog niet eerder contact gehad?
Vul dan het contactformulier in.

Welke modellen bestek hebben jullie?

Kijk hier voor het overzicht.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op met onze customer service via het contactformulier of telefonisch met +31 174 203 062, van maandag tot en met donderdag van 10:00 - 12:30 en op vrijdag van 09:00 - 13:00.

Contact

 

Nog meer service