Skip to main content

SALE – tot 40% korting

Gratis verzending vanaf €50

Gratis retourneren binnen 50 dagen

Recept

Saffraanrisotto met groene asperges en pecannoten

Risotto lijkt altijd een lastig recept, maar Luukskitchen bewijst het tegendeel! Deze variant met saffraan klinkt chique, maar zet je in een handomdraai op tafel. Boordevol groente en met een knapperige touch van pecannoten: deze risotto is een echte smaaksensatie!
30 minuten
2 porties
Sites-BK-NL-Site

Ingrediënten

  • 250 gram risottorijst 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 250 gram cherrytomaten 
  • 1 gram saffraan 
  • 350 gram groene asperges 
  • Milde olijfolie 
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • 50 gram pecannoten 
  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • Zout en peper naar smaak 

Voorbereiding

Stap 1

Breng 1 liter water aan de kook en kruimel hier de bouillonblokjes in. 

Stap 2

Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. 

Stap 3

Voeg de rijst toe en bak dit drie minuten mee totdat deze glazig is. Vervolgens voeg je de saffraan toe. 

Stap 4

Voeg nu een schep bouillon en de kokosmelk toe en roer dit goed door. Wacht tot al het vocht is opgenomen en voeg dan weer een schep bouillon toe.  

Stap 5

Snijd de harde onderkant van de asperges af en gooi deze weg. Snijd de rest in stukken van ongeveer 1 cm en houd de topjes apart van de rest van de asperge. Halveer ook de tomaatjes. 

Stap 6

Kook de aspergestukken (let op: niet de aspergetoppen, deze grill je op een later moment) 2 minuten in de bouillon. Voeg deze vervolgens toe aan de risotto samen met tomaatjes. 

Stap 7

Voeg dan weer schep voor schep de bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is. 

Stap 8

Terwijl de risotto aan het garen is, kun je de toppen van de asperges grillen in een grillpan. Rooster ook de pecannoten in een droge pan en laat ze even afkoelen op een bord of plank. Snijd ze vervolgens grof op. 

Stap 9

Breng tot slot de risotto op smaak met zout en peper.  

Stap 10

Serveer de risotto in een mooi diep bord en garneer met de topjes van de asperge en de gehakte pecannoten. Eventueel kan je nog wat jonge blaadjes van de basilicumplant gebruiken als extra garnering. 

global.nocontent