EENPANSMAALTIJD

Zuurkool met worst

  • Bereidingstijd
  • 3 kwartier
  • Ingrediënten
    • 750 gram zuurkool
    • 1 kg geschilde aardappels in stukjes
    • 2 dl vleesbouillon
    • 150 gram mager spekblokjes
    • 1 gesnipperde, middelgrote ui
    • 3 dl halfvolle melk
    • 1 ( 285 gram ) Unox Gelderse Rookworst
    • zout en peper
  • Materialen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd deze in stukjes.
Knijp de zuurkool wat uit en trek het los.
Bewaar een flinke lepel zuurkool en doe de rest van de zuurkool met de aardappelstukjes in de vleesbouillon.
Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en laat het geheel 25 minuten sudderen.

Bak ondertussen het spek uit en fruit de ui in het spekvet.
Stamp het zuurkool/aardappel-mengsel fijn en voeg de verwarmde melk toe.
Voeg vervolgens het spek en de uien toe.
Schep als laatste het achtergehouden, fijngesneden, zuurkool erdoor heen.

Bereid de rookworst volgens aanwijzing op de verpakking en serveer deze bij de zuurkool stamppot.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder