VOORGERECHT

Zomerse groentesoep

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 bospenen
    • 3 stengels bleekselderij
    • 1 koolrabi
    • 1 courgette
    • 4 tomaten
    • 6 el olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1½ liter groentebouillon
    • 50 gram spaghetti
    • 30 gram basilicum
    • 25 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • Materialen
    • Blender of keukenmachine

Bereiden

Maak alle groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui met 1 teen knoflook zachtjes glazig.
Schep wortel, bleekselderij, koolrabi en courgette erdoor en bak 2 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten.

Schenk de bouillon erbij en breng de groentesoep aan de kook.
Breek de spaghetti in kleine stukjes en roer ze door de soep.
Kook de soep in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Maak intussen de pistou: pureer in de blender de basilicum met 1 teen knoflook, de kaas en 4 eetlepels olijfolie tot een smeuïge saus.
Voeg wat zout en peper toe.
Roer 2-3 eetlepels pistou door de groentesoep en voeg naar smaak zout en peper toe.
Warm de soep nog heel even door en serveer in grote kommen.
Geef de rest van de pistou erbij.

Lekker met stokbrood.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder