VOORGERECHT

Zeevruchtensalade

Lekker fris en knapperig is deze zeevruchten salade.
Een verrassende toepassing uit de stomer voor méér smaak en behoud van vitamine.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 25 minuten


Voedingswaarde

1476 kj/355 kcal./26 g eiwit / 27 g vet /3 g koolydraten


INGREDIËNTEN

250 g zalmfilet
zout
versgemalen peper
1 el olijfolie
250 g inktvisringen
200 g gepelde Noorse garnalen
paprikapoeder
2 el fijngehakte peteselie

Voor de saus

1 dl mayonaise
2 el tomatenketchup
3 el zure room
2 tl worcestersaus
tabasco
1 à 2 el citroensap

bereiden

Bestrooi de zalm rondom met zout en peper en bestrijk de filet met olijfolie. Leg de zalmfilet in een stoompan.
Verdeel de inktvisringen in de andere stoompan en strooi er wat zout en peper over.

Breng in de waterpan zoveel water aan de kook, dat er nog 2 cm ruimte is tot de stoompan.
Hang de stoompannen met zalm en inktvis boven elkaar boven het kokende water en zet het deksel erop.
Stoom de zalm en intkvis in 8-10 minuten gaar. Zet de stoompannen op een rooster en laat de zalm en intkvisringen afkoelen.

Klop in een kom een sausje van de mayonaise, ketchup, zure room, worcestersaus en enkele druppels tabasco.
Breng het sausje op smaak met zout, peper en citroensap. Verdeel de zalm in stukjes en schep ze met de inktvisringen en garnalen voorzichtig door het sausje.
Schep de salade op een schaal en strooi er wat paprikapoeder en peterselie over.


Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Download hier het recept

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder