VOORGERECHT

Witlofsoep

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 20 minuten
  • Ingrediënten
    • olijfolie
    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 700 g witlof, in repen
    • 2 bouillontabletten
    • 2 tl tijm
    • ½ el honing
    • 2 tl balsamicoazijn
    • 1 el room
  • Materialen

Bereiden

Doe olie in een pan en bak de sjalot en knoflook glazig.
Voeg witlof toe en bak even mee.
Voeg water toe, tot de witlof net niet onder staat.
Voeg de bouillontabletten en tijm toe en breng aan de kook voor 10 min.

Pureer op smaak met mosterd, honing en balsamico-azijn.
Roer room door de soep.

*Serveertip

Serveer deze soep in een klein glaasje en je hebt een geweldige amuse. Geef er een spiesje met garnaaltjes bij.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder