GROENTE - LUNCHGERECHT

Warme aardappel salade

Lekkere warme salade van nieuwe aardappelen, spekjes en augurk!
Lekker als lunchgerecht, maar ook als bijgerecht.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

30 minuten


Voedingswaarde

2136 kj / 512 kcal. / 15 g eiwit 31 g vet / 43 g koolhydraten


Ingrediënten

1 kg krielaardappelen in de schil, 4 eieren


Voor de saus

10 g boter 4 plakken ontbijtspek
2 el peterselie of bieslook, fijngehakt
4 zoetzure augurken, fijngehakt
6 el mayonaise (op yoghurtbasis)
125 ml crème fraîche
½ el citroensap
zout
(versgemalen) zwarte peper

Bereiden:

Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon en verdeel ze in de pan.
Breng in de pan water aan de kook. Voeg de aardappelen aan het kokende water toe en zet het deksel op de pan.
Kook de aardappelen in 10-15 minuten beetgaar. Draai het vuur uit en houd de aardappelen warm.
Kook intussen de eieren in 10 minuten hard en dompel ze in koud water. Pel en halveer ze.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek knapperig.

Schep het uit de pan, laat het uitlekken op keukenpapier en hak het in kleine stukjes.
Giet het spekvet uit de pan en doe de augurken, peterselie, mayonaise, crème fraîche en het citroensap erin.
Warm het geheel even door op een laag vuur en roer het goed door elkaar.
Doe de saus in een schaal en schep de aardappelen, eieren en het spek erdoor.
Breng de salade op smaak met zout en peper.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder