NAGERECHT

Vanille panna cotta

Met kiwi en maple syryp granita Laat 4 personen smullen van deze delicatesse!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

30 minuten + 1 uur wachten


BENODIGD

3 blaadjes gelatine
400 ml slagroom
50 g suiker
2 tl vanillemerg
3 el maple syrup (ahornsiroop)
sap van 1/2 sinaasappel
2 kiwi's
4 weckpotjes of glazen

Bereiden:

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Breng in een pan 200 ml slagroom met de suiker en vanillemerg aan de kook. Los de suiker al roerend op. Laat 3-5 minuten zachtjes koken.

Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerend op in de warme room.
Laat dit mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt.
Klop de resterende slagroom stijf en spatel de room luchtig door het afgekoelde roommengsel.
Schep de panna cotta in de weckpotjes en strijk de bovenkant glad. Laat de panna cotta in de koelkast in 1 uur stevig worden.

Roer in een kom de maple syrup los met het sinaasappelsap en 50 ml water. Schenk dit mengsel in een diepvriesdoos, zodat er een laagje van 1 cm inzit en laat dit in de diepvries in 45 minuten bevriezen.
Roer het af en toe met een vork door.
Schil de kiwi's en snijd ze in blokjes.
Schep de kiwi op de panna cotta en schep de maple syrup granita erop.

TIP:

Serveer in leuke glazen weckpotjes. Dit geeft een feestelijke sfeer!

  • BK Q-Linair master

    Alle BK Q-Linair Master pannen hebben een handige maatverdeling aan de binnenkant.
    Bovendien zijn ze geschikt voor iedere warmtebron, dus ook inductie.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder