MAALTIJDSOEP
Uiensoep
Uiensoep is pas écht compleet wanneer deze is gegratineerd. Lees hier hoe je die soep bereidt.
6 normale porties
Bereidingstijd
40 minuten
INGREDIËNTEN
40 g boter
500 g uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
45 g bloem
1,5 1 runder- of kippenbouillon
200 ml droge witte of rode wijn
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
zout en peper
12 sneetjes stokbrood
100 g Gruyèrekaas, geraspt
Smelt boter in een pan en voeg ui toe. Bak op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten.
Voeg knoflook en bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg langzaam en al roerend bouillon en wijn toe. Breng aan de kook.
Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder laurierblad en takjes tijm.
Verwarm de grill voor. Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi met kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
TIP:
Een gemakkelijkse soep waar je niet te veel omkijken naar hebt. Tijdens het koken van de soep heb je genoeg tijd om alvast met de volgende gang aan de slag te gaan.