MAALTIJDSOEP

Uiensoep

Uiensoep is pas écht compleet wanneer deze is gegratineerd. Lees hier hoe je die soep bereidt.

AANTAL porties

6 normale porties


Bereidingstijd

40 minuten


INGREDIËNTEN

40 g boter
500 g uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
45 g bloem
1,5 1 runder- of kippenbouillon
200 ml droge witte of rode wijn
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
zout en peper
12 sneetjes stokbrood
100 g Gruyèrekaas, geraspt

Bereiden:

Smelt boter in een pan en voeg ui toe. Bak op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten.
Voeg knoflook en bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg langzaam en al roerend bouillon en wijn toe. Breng aan de kook.
Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder laurierblad en takjes tijm.
Verwarm de grill voor. Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi met kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

TIP:

Een gemakkelijkse soep waar je niet te veel omkijken naar hebt. Tijdens het koken van de soep heb je genoeg tijd om alvast met de volgende gang aan de slag te gaan.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder