HOOFDGERECHT

Toscaanse runderstoof

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 30 minuten
  • Stoven: ± 4 uur
  • Ingrediënten
    • 150 g gerookte spekblokjes (pancetta)
    • 600 runderstoofvlees in stukken van 3 x 3 cm
    • 2 uien, gesnipperd
    • 5 teentjes knoflook, uit de pers
    • 2 gedroogde rode pepertjes, uit de vijzel
    • 100 g winterpeen, in plakken
    • 1/2 prei, in ringen
    • 1 stengel bleekselderij, in ringen
    • 1 el tomatenpuree
    • 3 dl rode wijn
    • 2 dl runderbouillon (van tablet / poeder of flesfond)
    • 30 g rozemarijn
    • schil van ½, liefst biologische sinaasappel
    • zout naar smaak
  • Materialen

Bereiden

Bak het spek op laag vuur uit tot het krokant is in ± 10 minuten.
Bestrooi het vlees met peper en zout, verhoog het vuur en bak het vlees in het spekvet rondom bruin. Voeg de uien, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak de groenten ± 5 minuten mee met het vlees en spek. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 1 minuut met elkaar in de pan.

Giet de wijn en bouillon in de pan, doe de rozemarijntakken en sinaasappelschil erbij en breng de inhoud van de pan tegen de kook.
Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op zeer laag vuur ± 4 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.

Tip: Serveer Toscaans rundvlees met pasta en geroosterde groenten.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder