VOORGERECHT

Tomatensoep met gehaktballen

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 tl olijfolie
    • 1 sjalotje, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 1 blik gepelde tomaten (400ml)
    • 4 grote Roma tomaten, in stukjes
    • 500 ml bouillontabletten
    • 200 g half-om-half gehakt
    • 2 el paneermeel
    • 1 el tijm, fijn gehakt
    • 300 g bosuien, enkel het witte gedeelte in ringen gesneden
  • Materialen

Bereiden

Verwarm de soeppan op een medium hoog vuur en bak de sjalot en knoflook glazig voor 1min in olijfolie.

Voeg de blik gepelde tomaten, verse Roma tomaten en bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 20 minuten sudderen.
Pureer de soep met de handmixer totdat het een gladde structuur heeft.
Breng op smaak met peper en zout.

  • Gehaktballen
  • Meng de gehakt met paneermeel en tijm.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Rol de mengsel tot kleine balletjes en voeg deze toe aan de soep.
    Kook de soep met de gehaktballen nog 15 min op laag vuur.

    *Serveertip

    Serveer de tomatensoep met bosuienringen.

    Heb je vragen over
    onze producten?

    Lees verder

    JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

    Lees verder

    HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

    Lees verder