HOOFDGERECHT

Tomaten-groenteomelet

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 30-45 minuten
  • Ingrediënten
    • 80g doorregen rookspek
    • 2 gekookte aardappelen
    • 2 el zilveruitjes
    • 50g champignons
    • 1 ui
    • ½ rode paprika
    • 2 el fijngesneden bieslook
    • 4 el doperwten uit blik
    • 4 tomaten
    • 6 eieren
    • 1 dl volle melk
    • 1 el fijngesneden peterselie
    • 20g boter of margarine
    • peper en zout
  • Materialen

Bereidingswijze

Snijd het rookspek in blokjes en bak het zachtjes uit in de verwarmde boter.
Snijd de aardappelen in blokjes en de uitgelekte zilveruitjes doormidden.
Was de champignons en snijd ze in dunne plakjes, maak de ui schoon en snijd deze klein, was de paprika en snijd deze in smalle reepjes.
Bak de aardappelen, zilveruitjes, champignons, ui, paprika en de bieslook zachtjes mee met het spek. Roer de doperwten door het groentemengsel.

Was de tomaten en snijd ze in plakken.
Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout.
Schenk het eimengsel in de pan en laat het vast worden.
Verdeel de plakken tomaat over de omelet.
Laat de omelet met het deksel op de pan nog enkele minuten zachtjes bakken en maak deze voorzichtig los van de panbodem.
Bestrooi de omelet vlak voor het opdienen met de peterselie.

Lekker met viergranenbrood.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder