LUNCHGERECHT

Tiroler Gröstl

Waan je in de Oostenrijkse Alpen met een echte zelfgemaakte Tiroler Gröstl.

Bereiden

Pel de rode uien en snijd ze in halveringen.
Snijd de champignons in grove stukken.
Verhit 'n scheutje olie in een koekenpan met keramische anti-aanbaklaag en bak hierin de uien in 3 minuten glazig.
Voeg vervolgens de spekjes en de aardappelen toe.

Laat dit ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur staan tot de aardappels goudbruin en gaar zijn.
Schep ze wel regelmatig om.
Voeg de laatste 5 minuten de champignons toe.
Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan met klassieke anti-aanbaklaag en bak hierin 4 spiegeleieren.

Breng de eieren op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelen, spek, champignons en ui over 4 borden.
Leg hier bovenop het spiegelei.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder