BIJGERECHT

Surinaamse rotiplaten

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • ±60 minuten
  • Ingrediënten
    • 500 g zelfrijzend bakmeel
    • 3 dl water
    • 15 g zout
    • 75 g gele spliterwten
    • 1 el gemalen komijnzaad
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 1 Madame Jeanette-peper
  • Materialen

Bereidingswijze

Kook de erwten 20 tot 25 minuten tot ze net aan gaar zijn, laat uitstomen.
Kneed het bakmeel samen met het water en zout tot een soepel deeg.
Doe de erwten, knoflook, Madame Jeanette-peper en komijn in de keukenmachine zodat het een fijne poeder wordt.

Maak 12 balletjes van het deeg en maak een kuiltje in elk deegballetje. Vul dit met het spliterwtenmengsel, knijp het dicht zodat er opnieuw een bal ontstaat.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal tot een platte pannenkoek uit.
Verwarm de pannenkoekenpan op midden/laag vuur en smeer de pan met een beetje olie in, bak de roti aan beide kanten goudbruin.

Serveer de roti met Masala kip, kousenband, gekookte aardappel en ei.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder