EENPANSMAALTIJD - VEGETARISCH

Stoofpot Witte kool

Stoofpot van witte kool
(met amandelen en pijnboompitten)
Lekker én vegetarisch.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

45 minuten


INGREDIËNTEN

1 kleine witte kool of spitskool (ca. 800 g)
3 el olijfolie
1 grote ui, in partjes
2 tl karwijzaadjes
1 el verse tijmblaadjes
1-2 el grove mosterd
150 ml groentebouillon
75 g bruine amandelen
25 g pijnboompitten

Bereiden:

Snijd de kool in vieren en snijd de harde stronk schuin weg.
Snijd de parten in grove repen van 2 cm breed.
Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de uipartjes zachtjes glazig. Voeg de witte kool er hand voor hand bij en laat de kool al omscheppend iets slinken.
Schep ook de karwijzaad, tijm en mosterd erdoor.
Voeg versgémalen zwarte peper naar smaak toe en schenk de bouillon erbij.

Stoof de witte kool met de deksel schuin op de pan in 15·20 minuten zachtjes gaar.
Rooster de amandelen en pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze iets kleuren en lekker gaan ruiken.
Doe ze daarna over op een bord, om te voorkomen dat ze verbranden.
Schep de noten vlak voor het serveren door de witte kool.

Serveer met brood er bij.

  • Met Q-Linair Master altijd succes

    Je hebt met BK's Q-Linair Master pannen altijd succes! Deze serie heeft meerdere prijzen gewonnen, voor ontwerp en gebruikersgemak
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder