HOOFDGERECHT - GROENTE

Spruitjes, appels en spekjes

Verras jouw tafelgenoten met spruitjes op een andere manier bereidt. De frisse smaak van appels zal opvallen naast de hartigheid van de spekjes.

AANTAL porties

2 normale porties


Bereidingstijd

ca. 20 minuten


INGREDIËNTEN

800 g panklare spruitjes

2 zachtzure appels (bijv. Elstar)

100 gr gerookte spekjes

1 el citroensap

25 g boter

1 ui (grofgesnipperd)

1 tl kaneel

1/2 tl gemalen


VOORbereiden

Spruitjes in 10-15 min. beetgaar koken.

Spruitjes in vergiet afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

 

bereiden

Appels schillen en in blokjes snijden.

Citroensap erover sprenkelen.

In pan boter smelten en spekjes, ui met kaneel, komijn en peper naar smaak zachtjes bakken.

Appel erdoor scheppen en in 3-4 min. al omscheppend gaarbakken.

Spruitjes toevoegen en door en door warm laten worden.

Spruitjes op smaak brengen met zout en overdoen in warme schaal. Eventueel nog klontje boter erop leggen.


SERVEERTIPS

Vervang de stukjes appel door stukjes gedroogde abrikoos, vijg of dadel.

  • Afgieten zonder knoeien

    Groente afgieten is vaak lastig. Spruitjes kunnen uit de pan vallen. Dat is verleden tijd met de BK Premium pannen.
    Deze pannen beschikken over een slimme afgietfunctie voor meer gebruiksgemak. De deksel heeft een brede rand, waarin afgietgaatjes zijn aangebracht. In combinatie met de speciale schenktuiten wordt veilig afgieten nog makkelijker.

    Lees verder

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder