HOOFDGERECHT

Spinazie met Soldaatjes

Een klassieker uit de Hollandse keuken en eenvoudig te bereiden.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 20 minuten


INGREDIËNTEN


1 ½ kg spinazie
zout
40 g boter of margarine
2 beschuiten
3 witte boterhammen
4 eieren

bereiden

Was de spinazie goed uit en breng het met het aanhangende water aan de kook. Voeg wat zout toe. Kook de spinazie ca. 8 minuten.
Laat de spinazie uitlekken en hak de groente fijn.
Verwarm de groente met 1 eetlepel boter en roer de fijngewreven beschuiten door de groente.
Snijd de boterhammen in gelijke driehoekjes;
Verwarm de rest van de boter en bak hierin de stukjes brood (de soldaatjes) snel aan beide kanten goudgeel.
Garneer de spinazie met de soldaatjes.

(Hardgekookte eieren)
Breng zoveel water aan de kook dat de eieren er onder komen te staan.
Prik de eieren in en leg ze voorzicht in het kokende water.
Kook de eieren in een gesloten pan in 10 minuten hard.
Giet de eieren af en laat ze vervolgens ‘schrikken’ onder koud stromen water.
Pel en halveer ze en rangschik ze op de spinazieschotel.

TIP:
Hardgekookte eieren kunnen snel worden gepeld als u de schil na het ‘schrikken’ op het aanrecht rondom kapot slaat en de eieren daarna nog eens in koud water legt.

  • Back to Basic

    Met de BK-Essentials heb je basis pannenset in huis voor de meest gebruikelijke recepten. Ze vormen het begin van jouw kookcarrière;
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder