HOOFDGERECHT

Spaghetti met tomatensaus

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • Ca. 20 minuten
  • Stoven
  • Ca. 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 400 g spaghetti
    • 3 el olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uit de pers
    • 1 wortel (100 g), in kleine stukjes
    • 1 kleine prei, in ringen
    • 1 rode paprika, in blokjes
    • 1 el suiker
    • 2 el Italiaanse kruiden (rijm, rozemarijn, salie), fijngehakt
    • ½ blokje groentebouillon
    • 400 g gezeefde tomaat
    • 4 dl water
    • 250 g gehakt
    • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Materialen

Bereiden

Verhit de olie in een hapjes pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker 5 minuten op matig vuur.
Voeg het gehakt toe en bak het een paar minuten mee.
Doe de kruiden, bouillon, tomaat en water erbij en breng alles tegen de kook.
Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het gerecht 30 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de saus eventueel met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een ruime pan 4 liter water met 40 gram zout tegen de kook (hierover later meer).
Voeg de spaghetti toe zodra het water kookt en kook de pasta volgens de aangegeven tijd op de verpakking (tussen de 8 en 12 minuten) beetgaar.

Giet de spaghetti af en bewaar 1 dl van het kookvocht. Roer het kookvocht door de tomatensaus en serveer de saus op de spaghetti in diepe borden.

Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Goed pasta koken is niet moeilijk. Belangrijk is dat je genoeg water en zout gebruikt. Reken per 100 gram pasta 1 liter kookwater en 10 gram zout. Dat klinkt veel maar geeft het beste resultaat. Bovendien voorkomt ruim zout in het kookwater het aan elkaar plakken van de pasta. Gebruik in ieder geval geen olie in je kookwater tegen het plakken. Olie zorgt ervoor dat de saus van je pasta afglijdt in plaats van dat deze door de pasta wordt opgenomen. Gebruik alleen olie als je je pasta koud wilt bewaren. Meng het er dan doorheen nadat je de pasta hebt koudgespoeld onder de kraan.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder