VLEESGERECHT

Schnitzel

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
    • 100 gram bloem
    • 3 eieren
    • 200 gram paneermeel
    • 100 ml arachideolie
    • 25 gram boter
    • 4 takjes peterselie, fijngehakt
    • 1 citroen, in partjes
  • Materialen

Bereiden

Leg de schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een deegroller voorzichtig op te slaan.
Wrijf de schnitzels in met peper en zout en laat even liggen.
Strooi de bloem op een ondiepe schaal.
Klop in een tweede ondiepe schaal de eieren los en strooi paneermeel op een derde ondiepe schaal. Haal de schnitzels één voor één door de bloem, wentel dan door het ei.

Druk vervolgens aan beide kanten in de paneermeel.
Schud het overtollige paneermeel eraf.
Leg de schnitzels op een schaal.
Verhit de arachideolie in een koekenpan.

Let erop dat de olie zeer heet is.
Leg de schnitzels in de pan en bak de onderkant in 2-3 minuten knapperig bruin, voeg na 1 minuut een kwart van de boter toe.
Keer voorzichtig en bak ook de andere kant in 2-3 minuten goudbruin, voeg hierbij ook na ongeveer 1 minuut een kwart van de boter toe.
Houd de schnitzels warm in een oven van 175 °C.

Bak de overige schnitzels op dezelfde manier.
Leg de schnitzels op warme borden en garneer met een partje citroen en peterselie.

Variatietip:
De echte wienerschnitzel wordt vaak gemaakt met zelfgemaakt paneermeel. Daarvoor wordt oud brood in blokjes gesneden en op een bakplaat in een warme oven van 150 °C geroosterd tot het goudbruin en droog is. Daarna wordt het hard geworden brood fijngemalen in de keukenmachine. Je kunt het brood ook fijnmalen in een plastic zak door er met een deegroller over te rollen. Hetzelfde effect krijg je als je beschuiten verkruimelt.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder