VOORGERECHT

Scampi-kokossoep

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 30-40 minuten
  • Ingrediënten
    • 3 dl visfumet voor soepen
    • 2 aardappels
    • 12 scampi's
    • 1,5 dl kokosmelk
    • 1 wit van prei
    • 1 scheut witte droge wijn
    • 1 el boter
    • 1 wortel
    • peper
    • zout

Bereiden

Schil en was de aardappelen, snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd het preiwit in slierten. Schil de wortel en snij in lange banden.
Verwarm de boter in een pannetje en stoof er de aardappel, wortel en het preiwit in aan.
Blus af met wat witte wijn en voeg er de visfumet aan toe. Doe er ook de kokospulp bij.
Laat koken tot de groenten gaar zijn.
Laat de scampi 2 minuten meekoken.
Proef af met peper en zout.

Verdeel de scampi over de borden of kopjes en giet de soep erover.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder