HOOFDGERECHT

Roti kip

  • Aantal porties
  • 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 uien
    • 4 el olie
    • 500 g kipdijfilet blokjes
    • 2 el masala kerrie
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
    • 1 rode peper
    • 2 zoete aardappels, geschild
    • 1/2 groene kool, in reepjes
    • 1/2 knolselderij, in blokjes van 2 cm
    • 500 g kouseband stukjes (diepvries)
    • 10 g koriander
    • 2 bosuitjes
    • 4 roti platen
  • Materialen
  • Bereidingswijze


    Snipper ui en snijd de knoflook fijn.
    Verhit de olie in de snelkookpan pan en voeg kip, ui en knoflook toe.
    Bak 3 minuten en doe de kerrie erbij.
    Bak een minuutje mee en voeg de tomatenpuree toe. Bak samen een minuut en giet de bouillon erbij. Breng tegen de kook.Snijd ondertussen rode peper, zoete aardappel, knolselderij en kool en voeg samen met de kouseband toe. Schep alles goed om.


    Sluit het deksel en laat 10 min. onder hoge druk koken.
    Snijd de koriander grof en bosui in ringetjes. Verwarm de roti plaat in de magnetron of oven.
    Houd warm onder folie.
    Laat voor het openen van de pan voorzichtig de druk ontsnappen (pas op! HEET).
    Vul de roti platen met de curry en bestrooi me koriander en bosui.


    Dit recept is afkomstig van de website koken met kennis van Eke Mariën.

    Heb je vragen over
    onze producten?

    Lees verder

    JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

    Lees verder

    HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

    Lees verder