EENPANSMAALTIJD

Risotto met paddenstoelen

  • Aantal porties
  • 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 20-30 minuten
  • Ingrediënten
    • 16 gamba’s
    • 400 gram risottorijst
    • 300 a 400 gram paddenstoelen (gedroogde porcini)
    • 85 gram boter
    • 1 grote ui
    • 1 sjalot
    • 1 liter kippen- of groentebouillon
    • 60 gram Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels olijfolie
  • Materialen

Bereiden

Snijd de ui in ringen en snipper de sjalot.
Fruit het sjalotje in een pan met een dikke bodem aan in wat boter en twee eetlepels olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je de ongewassen rijst er doorheen.
Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn.
Voeg nu langzaam de bouillon toe. Voeg vijftien minuten lang steeds één soeplepel toe en blijf voortdurend roeren.
Als de bouillon bijna geabsorbeerd is kan de volgende lepel worden toegevoegd.
Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt, zo onderbreek je het garingsproces niet.

Verhit de koekenpan als de risotto bijna gaar is. Voeg de helft van de boter toe en bak de paddenstoelen en de ui gaar.
Haal de risotto van het vuur en laat een minuutje staan. Schep daarna de rest van de boter, Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel er doorheen.
De risotto is op zijn best als hij ‘al dente’ is zacht, romig, glanst en dik vloeibaar.
Je moet hem wel met een vork kunnen eten. Breng tenslotte de risotto op smaak met versgemalen peper en zout.

Zet op tafel een extra bakje Parmezaanse kaas voor de liefhebber!

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder