HOOFDGERECHT - VLEES

Ratatouille met worst

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 35 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • 8 el olijfolie
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 1 gele paprika, in reepjes
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 rode uien, in ringen
    • 10 g tijmtakjes
    • 10 g rozemarijntakjes
    • 4 trostomaten, in partjes
    • ½ blik tomatenblokjes (à 400 g)
    • 200 ml sterke groentebouillon (1 tablet in 200 ml heet water)
    • 4 braadworsten
  • Materialen

Bereiden

Snij de aubergine en courgette over de lengte doormidden.
Snij de helften in plakjes van een halve centimeter.
Verhit 6 el van de olie in een Bourgogne braadpan en bak hierin de aubergine 3 minuten.
Voeg de courgette, paprika’s, knoflook en uien toe en bak samen ± 5 minuten.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en hak ze grof.
Voeg ¾ van de kruiden samen met de trostomaten, tomatensaus en bouillon toe aan het gerecht.
Schep goed om en breng tegen de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Bak ondertussen de worsten rondom bruin in een koekenpan met de rest van de olie.
Doe de worsten op de ratatouille en stoof alles nog 10 minuten door met een deksel op de pan.
Bestrooi voor het serveren met rest van de kruiden.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder