BIJGERECHT

Quinoasalade

quinoasalade, met feta en graatappelpitjes.
Een lekkere vegetarische salade.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

20 minuten in de oven


INGREDIËNTEN

200 g rode of zwarte quinoa
5 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 granaatappel
1-2 el witte wijnazijn
75 g rucola
200 g feta, in blokjes

Bereiden:

Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water en laat goed uitlekken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig.
Roer de quinoa erdoor en bak 1-2 minuten.
Schenk er 400 ml water bij en voeg wat zout en peper toe.
Smoor de quinoa afgedekt in 10-12 minuten zachtjes gaar.
Halveer de granaatappel. Schep de rode pitjes uit één halve granaatappel en pers de andere halve granaatappel uit op een citruspers.

Klop in een kom een dressing van 3 eetlepels granaatappelsap met de azijn en 3 eetlepels olijfolie.
Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Schep de gare quinoa nog warm door de dressing en laat afkoelen.
Verdeel de rucola over borden en schep de quinoasalade erop.
Strooi de granaatappelpitjes en de fetablokjes erover.

  • Handige glazen deksels

    De deksels van BK Q-Linair Master Glas zijn, zoals de naam aangeeft van glas. Je kunt het kookproces volgen zonder het deksel op te tillen
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder