ZONDER VLEES
Pompoentaart
Dit recept is niet alleen erg lekker, maar gepresenteerd in deze minicocottes ziet het er ook nog eens extra feestelijk uit!
6 normale porties
Bereidingstijd
ca. 15 minuten
OVENtijd
ca. 20 minuten
INGREDIËNTEN
1 kilo andijvie
500 gram (fles)pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 kleine rode uien, fijn gesneden
1 theelepel olijfolie
50 gram pijnboompitjes
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
1 volle theelepel verse tijm, alleen de blaadjes
1 ei
180 ml slagroom
6 plakjes hartig bladerdeeg, ontdooid
verse peper uit de molen
extra
Voor dit gerecht heb je 6 Mini Cocottes nodig.
Mocht je er niet zoveel hebben kun je de hartige pompoentaartjes ook om de beurt maken. Laat het taartje dan eerst afkoelen voordat je deze uit het pannetje haalt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de fijngesneden rode ui en blokjes pompoen op een bakplaat en breng op smaak met een beetje verse peper.
Roer de olijfolie erdoor en plaats de bakplaat voor 15 minuten in de oven, totdat de pompoen net gaar is. Laat afkoelen.
Bak de pijnboompitjes lichtbruin en doe deze bij de pompoen.
Vet de mini-pannetjes in met olijfolie of een beetje boter. Leg in elk pannetje een vel bladerdeeg en druk een beetje aan.
Schep de geitenkaas door de pompoen en verdeel het mengsel over de pannetjes.
Doe de slagroom samen met het ei in een bakje en klop met een garde. Voeg de tijm toe en schenk de slagroom over de pannetjes.
Plaats de Mini Cocottes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het deeg gaar en goudbruin is.
bereiden
De hartige pompoentaartjes smaken heerlijk met een frisse salade.