ZONDER VLEES

Pompoentaart

Dit recept is niet alleen erg lekker, maar gepresenteerd in deze minicocottes ziet het er ook nog eens extra feestelijk uit!

AANTAL porties

6 normale porties


Bereidingstijd

ca. 15 minuten


OVENtijd

ca. 20 minuten

INGREDIËNTEN

1 kilo andijvie
500 gram (fles)pompoen, geschild en in blokjes gesneden 2 kleine rode uien, fijn gesneden 1 theelepel olijfolie 50 gram pijnboompitjes 150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld 1 volle theelepel verse tijm, alleen de blaadjes 1 ei 180 ml slagroom 6 plakjes hartig bladerdeeg, ontdooid verse peper uit de molen

extra

Voor dit gerecht heb je 6 Mini Cocottes nodig.
Mocht je er niet zoveel hebben kun je de hartige pompoentaartjes ook om de beurt maken. Laat het taartje dan eerst afkoelen voordat je deze uit het pannetje haalt


bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de fijngesneden rode ui en blokjes pompoen op een bakplaat en breng op smaak met een beetje verse peper.

Roer de olijfolie erdoor en plaats de bakplaat voor 15 minuten in de oven, totdat de pompoen net gaar is. Laat afkoelen.

Bak de pijnboompitjes lichtbruin en doe deze bij de pompoen.

Vet de mini-pannetjes in met olijfolie of een beetje boter. Leg in elk pannetje een vel bladerdeeg en druk een beetje aan.

Schep de geitenkaas door de pompoen en verdeel het mengsel over de pannetjes.

Doe de slagroom samen met het ei in een bakje en klop met een garde. Voeg de tijm toe en schenk de slagroom over de pannetjes.

Plaats de Mini Cocottes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het deeg gaar en goudbruin is.

bereiden

De hartige pompoentaartjes smaken heerlijk met een frisse salade.

  • Ovengeschikt

    De cocottes zijn gemaakt van hoogwaardig stoneware en bestand tegen zowel koude (-18 °C) als warme (tot 240 °C) temperaturen.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder