VOORGERECHT - VEGA

Pompoensoep

Deze soep is lekker en gezond. De ras el hanout kruiden geven een kenmerkende smaak!

AANTAL porties

4 -6 normale porties


Bereidingstijd

20 minuten in de oven


BENODIGDHEDEN

500 g oranje pompoen met schil
1 winterwortel, in blokjes
1 ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengsel)
1 el verse tijmblaadjes
3 el olijfolie
50 g pompoenpitten
1 l groente- of kippenbouillon
4-6 el Griekse yoghurt
staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220 °c.
Verwijder pitten uit pompoen. Snijd de wortel en pompoen met schil in blokjes en verdeel ze met ui en knoflook in een braadslede.
Strooi ras el hanout, tijm en wat zout erover en sprenkel olijfolie erover. Schep alles goed door.
Rooster pompoen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Rooster pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.
Schep inhoud van de braadslede in een soeppan en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep.
Warm de soep voor serveren nog even op.

  • Q-Linair Master Glas

    Altijd een prijswinnaar op tafel omdat deze BK Q-Linair Master Glas pannen veelvuldig zijn bekroond door internationale vakjury.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder