HOOFDGERECHT

Pompoenchili

  • Aantal porties
  • 4 porties
  • Bereidingstijd
  • 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 kabochapompoen
    • 1 jalapeñopeper
    • 300 gram rundergehakt
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 blikken zwarte bonen
    • 1 bakje koriander
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 el el-andalus (specerijen mengsel)

Bereiden

Snijd de pompoen in parten.
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.
Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de peper.

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit de al-andalus en de helft van de peper 1 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 1 min. op laag vuur.
Voeg het gehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.

Voeg de pompoen en tomatenblokjes toe en roer goed door.
Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur in 20 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.
Voeg de laatste 5 min. de zwarte bonen toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Verdeel de pompoenchili over 4 borden of kommen en bestrooi met de koriander en de rest van de peper.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder