HOOFDGERECHT

Pastinaakcrèmesoep met pastinaakchips

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 600 gram pastinaak voor de soep
    • 1 à 2 pastinaken extra voor de chips
    • 1 sjalot
    • 20 gram boter
    • 100 ml witte wijn
    • 1 laurierblad
    • 1 takje tijm
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 125 ml slagroom
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
  • Materialen

Bereiden

Schil de pastinaken en snijd in blokjes.
Snipper de sjalot.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes.
Voeg de pastinaak toe en bak evenzachtjes mee.

Blus af met witte wijn. Voeg 900 ml water, slagroom, bouillonblokjes, tijm en het laurierblad toe.
Laat alles twintig minuten zachtjes koken.
Verwijder de laurier en tijm en pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


Zo maak je de chips

Zo maak je de chips
Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes pastinaak.
Frituur ze goudbruin op 180 graden.
Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met grof zeezout en chilipoeder.

Garneer de borden vlak voor je ze opdient met de chips!

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder