HOOFDGERECHT

Pastasalade

Een heerlijk eenvoudig vegetarisch pastagerecht.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

20 minuten


INGREDIËNTEN

250 gr. Penne
40 gr. Pijnboompitten
50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
1 Teentje knoflook, fijngehakt
4-6 el. Geurige olijfolie
3 Geroosterde paprika’s (uit pot), in repen
½ Groene paprika in dunne repen
½ Klein kropje radicchio
bladeren in stukken gescheurd
4 Bladeren lollo rosso in stukken
Blender of keukenmachine

Bereiden:

Kook de penne in een pan met ruim water met wat zout 10-12 minuten beetgaar. Rooster in een droge koekenpan pijnboompittten goudbruin.
Meng in blender helft van pijnboompitten met Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, 1-2 eetlepels citroensap en olijfolie tot een smeuïge dressing.

Verdun zo nodig met een scheutje kookvocht van de pasta.
Voeg naar smaak versgemalen peper toe.
Giet de pasta af en meng de penne in een wijde schaal met de dressing.
Schep dan ook de geroosterde paprika, groene paprika, radicchhio en lollo rosso erdoor.

TIP:

Rooster de groenten in een grillpan. Meng de groente eerst door wat olijfolie, hierdoor krijgt de groenten meer smaak..

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder