HOOFDGERECHT

Pasta met tonijn en artisjok

  • Aantal porties
  • 2 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 25 minuten
  • Ingrediënten
    • 125 gram pasta
    • 5 tenen knoflook
    • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
    • 1 klein potje kappertjes, uitgelekt
    • 2 blikjes tonijn op olie basis
    • 1 blik zwarte olijven, uitgelekt
    • Handje pijnboompitten
    • Handje rucola
    • Pecorino, geraspt
  • Materialen

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een kookpan.
Bak in een hapjespan de knoflook rustig goudbruin en voeg de rode peper toe.
Doe de fijngesneden stukjes artisjok erbij samen met de kappertjes (let op; dit kan spetteren).
Bak dit rustig aan.

Doe vervolgend de tonijn erbij, laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg daarna de olijven en pijnboompitten toe.
Verdeel de rucola over de borden.
Giet de pasta af en schep deze in de borden.

Verdeel het artisjok-tonijnmengsel erover en strooi er wat geraspte pecorino over.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder