EENPANSMAALTIJD

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

Hier zie je weer eens hoe veelzijdig kip is.
Een originele variant met boursin. Gewoon eens proberen!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 20 minuten


INGREDIËNTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti. 3 kipfilets

olijfolie

1 pak spinazie á la crème (à 500 gr/ diepvries)

1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr (of boursin cuisinne)

1 bakje kastanje champignons

50 gr pijnboompitten, licht geroosterd

6 - 7 zongedroogde tomaten

peper & zout naar smaak

eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak


Voorbereiden

Snijd de kipfilet in blokjes.

Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.

Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

bereiden

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilet blokjes bruin op hoog vuur.

Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten.

(óf bak deze apart voor een knapperiger resultaat)

Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas.

Schep zachtjes om.

Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.


  • Serveertip

    Schep de pasta in een diep bord en schep daarop de saus.
    Garneer met geraspte (Parmezaanse) kaas.
    Bon appétit
    Lees verder

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder