HOOFDGERECHT - KINDEREN

Hollandse Pannenkoeken

Echte Hollandse pannenkoeken volgens grootmoeders recept.
Kinderen zijn er dol op!

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 30 minuten


INGREDIËNTEN

½ liter melk
2 eieren
Snufje zout
275 gram zelfrijzend bakmeel
Een klontje roomboter

bereiden

Doe het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot al het zelfrijzend bakmeel erdoor gevallen is.

Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom.

Giet de melk erbij. Klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn.

Doe eventueel een extra scheutje melk erbij. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer.

Laat de koekenpan goed heet worden op het fornuis. Laat een klontje boter erin smelten.

Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag.

Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin.

Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant.

Bak zo verder tot al het beslag op is.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder