EENPANSGERECHT

Paella

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • Ca. 45 minuten
  • Ingrediënten
    • 3 el olijfolie
    • 8 drumsticks
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 7 dl water
    • 2 kippebouillontabletten
    • 4 draadjes saffraan
    • 1 laurierblad
    • 8 scampi's
    • 12 zwarte olijven
    • 1 citroen
    • Zout
    • Peper
    • 350g droogkokende rijst
    • 500g mosselen
    • 250g hamlappen
    • 250g pijlinktvis
    • 100g doperwten
  • Materialen

Bereiden

Doe de rijst in een zeef en spoel de rijst hierin zolang onder koud stromend water tot het water dat uit de zeef komt helder blijft.
Laat de gewassen rijst goed uitlekken.
Zet de mosselen in een emmer koud water.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes, bestrooi het met zout en peper.

Was de drumsticks, dep ze goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een paellapan of diepe koekenpan.
Bak de dobbelsteentjes vlees snel goudbruin.
Voeg de drumsticks toe en bak ze rondom bruin.

Pel intussen de ui en knoflook en snijd deze fijn.
Haal de stukken kip uit de pan en voeg de ui en knoflook bij het vlees; fruit beide goudbruin.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes; voeg ze aan het vlees toe.
Maak de inktvissen schoon, snijd het lichaam in ringen en de tentakels in stukjes.

Bak de inktvis mee met het vlees en de paprika's.
Strooi de rijst in de pan en bak deze goudgeel.
Schenk het water in de pan en voeg de bouillontabletten, de saffraan en het laurierblad toe.
Breng het geheel aan de kook.

Roer de rijst eenmaal goed door en draai het vuur laag.
Laat de rijst afgedekt in ca. 25 minuten gaar koken.
Was de mosselen, gooi openstaande of zware mosselen weg en druk de mosselen in de rijst.
Leg na 15 minuten ook de drumsticks en de scampi's erbij.

Haal, als de rijst gaar is, (het vocht moet nu verdampt zijn) het deksel van de pan.
Neem de drumsticks en scampi's even uit de pan.
Roer de doperwten door de rijst.
Controleer of alle mosselen open zijn (gesloten mosselen weggooien).

Rangschik de drumstick, scampi's en olijven over de rijst.
Snijd de citroen in de lengte in 8 partjes; leg deze langs de rand van de pan.
Laat het geheel nog ca. 10 minuten droogstomen op een vlamverdeler.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder