MAALTIJDSALADE - VEGA

Orecchiette

Orecchiette met doperwten saus en basilicum is een vrij onbekende maaltijdsalade. Om die reden een aanleiding deze eens te proberen. In kleinere porties is het een lekker bijgerecht.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

30 minuten + vooraf 1 - 2 uur ontdooien


Benodigdheden

400 g verse of diepvries doperwten, gedopt
300 g orecchiette of pasta naar keuze
30 g verse basilicum
100 g Parmezaanse kaas. vers geraspt
125 ml slagroom
keukenmachine


Bereiden:

Laat diepvries doperwten in een vergiet in 1 - 2 uur ontdooien.
Kook pasta in ruim kokend water met zout in 10·12 minuten beetgaar.
Pureer intussen in keukenmachine helft van doperwten, basilicum en kaas met slagroom tot een fijne saus.
Verdun saus met een flinke scheut pastakookvocht. Voeg zout en versge· malen peper naar smaak toe.
Pluk van resterend basilicum de blaadjes van takjes.
Giet pasta af, vang kookvocht op.
Roer doperwtensaus en resterende doperwten door pasta en verwarm pasta al roerende tot het gerecht door en door warm is. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe.
Schep pasta met saus in warme diepe borden en strooi basilicumblaadjes erover.
Presenteer met de rest van de Parmezaanse kaas.

  • Robuust en Trendy

    De BK Conical+ kookpan combineert een robuust, trendy design met gebruiksgemak.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder