HOOFDGERECHT - VIS

Oosters stoofje met bimi en garnalen

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 30 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 citroengras
    • 2 rode uien, in halve ringen
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 5 cm verse gember, geraspt
    • 4 blaadjes citroenblad (djeroek peroet)
    • 1 rode peper, zaden verwijder, fijngehakt
    • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
    • 3 el vissaus
    • 2 el bruine suiker
    • 1 aubergine, in blokjes van 2 cm
    • 200 g bimi
    • 400 g wokgarnalen (ontdooid)
    • 1 el sesamzaad, geroosterd
  • Materialen

Bereiden

Halveer de stengel citroengras en plet de helften onder een pan of met een mes.
Fruit de ui 3 minuten in een paar eetlepels olie in een Bourgogne braadpan.
Voeg de knoflook, citroengras, gember en peper toe en bak een minuutje mee.
Schenk de kokosmelk en vissaus in de pan.
Voeg de suiker toe en breng het gerecht tegen de kook.
Roer even zodat de suiker oplost.

Schep de aubergine erdoor en laat 5 minuten stoven op laag vuur met een deksel op de pan.
Voeg de bimi toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken in het gerecht.
Doe de garnalen erbij, schep alles om en laat nog 5 minuten stoven tot de garnalen gaar zijn.

Serveer het gerecht in kommen en bestrooi met geroosterd sesamzaad.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder