VOORGERECHT

Msemmen - Marokkaanse pannenkoeken

  • Aantal porties
  • 6 normale porties
  • Bereidingstijd
  • 20-30 minuten
  • Ingrediënten
    • 100 g boter
    • 100 g zonnebloemolie
    • 200 g fijn griesmeel
    • 200 g bloem
    • 250 ml lauwwarm water

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan en meng het met de olie.
Meng in een grote kom de bloem, het griesmeel en een snufje zout.
Kneed in minimaal 10 min tot een soepel deel, voeg al knedend het lauwwarme water erdoor.
Verdeel het deeg in 6 kleine, gelijkmatige bolletjes. Leg de bolletjes op een bord en bestrijk het licht met het boter-oliemengsel.

Dek de bolletjes af met plasticfolie en laat het circa 10 minuten rusten.
Bestrijk de bolletjes nogmaals met een beetje boter-oliemengsel.
Bestrijk ook het aanrecht met een beetje boter-oliemengsel, leg de bolletjes op het aanrecht druk en smeer ze zo dun mogelijk uit.
Bestrooi het midden van het flensje met het griesmeel, sprenkel een klein beetje boter-oliemengsel op.
Doe hetzelfde met de andere bolletjes en vouw de buitenkanten naar binnen waardoor het de vorm krijgt van een envelop.


Verwarm de pannenkoekenpan en bak in circa 2 min per kant de mesmmen gaar en krokant. Serveer met boter of jam.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder