EENPANSMAALTIJD

Mosselsoep

Echt een Hollands recept: Mosselsoep met extra ingrediënten. Mmmmm mosselsoep!

AANTAL porties

1 normale portie


Bereidingstijd

ca. 45 minuten

INGREDIËNTEN

200 g magere vis
1 l water
8 g zout
4 uien
250 g worteltjes
4 takjes peterselie
foeli
1 theelepel tijm
6 witte peperkorrels
1½ kg mosselen
½ dl slagroom
witbrood
boter of margarine

Benodigde attributen

Zeef

bereiden

Maak de vis schoon en pocheer deze met het water, het zout, één schoongemaakte en grofgesneden ui en vier worteltjes, de gewassen peterselie, de foelie, de tijm en de peperkorrels.
Laat 30 minuten zachtjes pocheren.
Borstel de mosselen stuk voor stuk schoon, verwijder de slikmosselen, de kapotte mosselen en de mosselen die openstaan en bij aanraken niet sluiten.
Was de mosselen nog enige malen in koud water.

Zeef de visbouillon, breng deze weer aan de kook en kook hierin de mosselen in 8 minuten gaar.
Laat de mosselen goed uitlekken en vang het kookvocht op.
Maak de rest van de worteltjes en uien, de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd ze klein.
Was de selderij en hak deze fijn.

Verwarm de boter en bak hierin zachtjes de groenten.
Voeg de bouillon toe en de gepelde mosselen.
Breng de soep aan de kook en maak deze op smaak met wat zout en peper.
Bind de soep eventueel met wat aangemengde bloem.
Roer vlak voor het opdienen, van de kook af, de room door de soep.

Serveer de soep met witbrood en boter.

  • Universele pan

    Gebruik van een speciale mosselpan is voor dit gerecht niet nodig. Deze ruime BK Excellent pan is ook zeer geschikt. Bijvoorbeeld de BK Excellent kookpan 24 cm.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder