NAGERECHT

Mandarijnen Soufflé

Deze soufflé in de mooie Cocotte is een lust voor het oog en streelt de tong!

AANTAL porties

2 porties


Bereidingstijd

ca. 20 minuten


OVENtijd

ca. 15 minuten

INGREDIËNTEN

Sap van 2 mandarijnen
75 gr mandarijntjes uit blik (zonder vocht)
1 tl maïzena, opgelost in 2 tl water
15 gr rietsuiker
50 gr kristalsuiker
2 eieren, alleen de eiwitten
Een beetje boter

tip

Let erop dat je nooit het ovendeurtje open doet als de soufflé in de oven staat. Dan stort jouw heerlijke gerechtje namelijk direct in. Je soufflé is klaar als hij van binnen nog vochtig is, maar wel zo stevig dat hij nog een beetje mee veert.


bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een klein pannetje op middelhoog vuur en verwarm hier de mandarijnen, het sap en de rietsuiker in. Laat ongeveer 5 minuten inkoken en voeg dan de maïzena toe. Laat 1 minuut meekoken en pureer met een staafmixer. Giet over in een schaaltje en zet even weg.

Vet de Royal Dutch Oven Cocottes in met wat boter en bestrooi met 20 gram kristalsuiker. Zet tot gebruik even in de koelkast.

Klop ondertussen de eiwitten op. Voeg rustig de rest van de kristalsuiker toe. Je eiwittenmengsel is klaar wanneer je de schaal op z’n kop kunt houden.

Schep heel voorzichtig en snel de mandarijnenpuree door de eiwitten. Het hoeft niet helemaal egaal te worden. Doe dit niet te lang of te lomp want dan sla je alle lucht uit je eiwitten.

Schep het mengsel in de Cocottes en zet zo’n 12 tot 17 minuten in de oven.

  • GESCHIKT VOOR DE OVEN

    De cocottes zijn gemaakt van hoogwaardig stoneware en bestand tegen zowel koude (-18 °C) als warme (tot 240 °C) temperaturen.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder