HOOFDGERECHT - VIS

Makkelijk visstoofpotje

  • Aantal porties
  • 4 normale porties
  • Bereidingstijd
  • ± 15 minuten
  • Ingrediënten
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 gele paprika, in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 rode peper, zaden verwijderd, fijngehakt
    • 1 blikje tomaatblokjes
    • 150 ml witte wijn
    • 1 visbouillontablet
    • 1 zak fruit de mer
    • 200 g tuinerwten
    • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • Materialen

Bereiden

Verhit een paar eetlepels olijfolie in een Bourgogne braadpan en fruit de ui met de paprika 3 minuten.
Voeg de knoflook, rode peper en tomaatblokjes toe en bak ze een minuutje mee.
Schenk de wijn erbij met 100 ml water en verkruimel de bouillontablet erboven. Laat de saus 5 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de fruit de mer toe en doperwten toe.
Zet het deksel op de pan en laat de vis ± 5 minuten garen in de pan.
Schep even om met de helft van de peterselie.
Laat nog een paar minuten doorgaren en zet het gerecht met pan en al op tafel.
Bestrooi ruim met de rest van de gehakte peterselie.

Je kunt dit gerecht ook maken met verse stukjes vis (kabeljauw, schelvis, heek, etc.) en garnalen.
Voeg ze op hetzelfde moment toe als de fruit de mer en laat ze 5 minuten meegaren in het gerecht.

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder