HOOFDGERECHT

Macaroni met tomatensaus

Wie kent het niet? De macaronischotel.
Probeer deze variant met ham en hespeworst.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 250 minuten


INGREDIËNTEN

400 gram macaroni
150 gram ham, in blokjes gesneden 150 gram hespeworst, in blokjes gesneden
2 sjalotjes, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes gesneden
150 gram prei, in stukjes gesneden
1 groot blik tomatenpuree
geraspte kaas
curry
sambal


bereiden

Kook de macaroni.
Fruit de sjalotjes en voeg de ham en de hespeworst toe.
Voeg daarna de paprika en prei toe en bak even mee.
Voeg de tomatenpuree toe samen met curry naar smaak.
Maak pittig met wat sambal.
Giet de macaroni af en voeg toe bij de saus.


Lees hier het BK receptenboek "Stomen"

Download hier het recept

  • Afgieten van macaroni is makkelijk

    Afgieten van macaroni kan nog al eens tot verlies van voedsel leiden: je giet ze met kookvocht mee de gootsteen in. De BK pannen met afgiethulp zijn ideaal!
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder