EENPANSGERECHT

Macaroni met hespeworst

Niet meer weg te denken de macaronischotel als één van de essentiële gerechten die Nederlanders hebben geadopteerd uit Italië. Ook de startende kok kan hier snel mee aan de slag.

AANTAL porties

4 normale porties


Bereidingstijd

ca. 25 minuten


INGREDIËNTEN

400 gram macaroni
150 gram ham, in blokjes gesneden
150 gram hespeworst, in blokjes gesneden
2 sjalotjes, gesnipperd
1 groene paprika, in stukjes gesneden
150 gram prei, in stukjes gesneden
1 groot blik tomatenpuree
curry
sambal
geraspte kaas

bereiden

Kook de macaroni volgens instructie op de verpakking (ca. 8 minuten)
Fruit de sjalotjes en voeg de ham en de hespeworst toe.
Voeg daarna de paprika en prei toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met curry naar smaak.
Maak pittig met wat sambal.
Giet de macaroni af en voeg toe bij de saus. Flink doorroeren.
Opdienen met geraspte kaas.

  • Italiaans of Nederlands?

    Nog maar weinig mensen realiseren zich dat macaroni van Italiaanse oorsprong is. Al jaren is het geaccepteerd als Hollandse schotel.
    prima te bereiden met de BK Essentials pannenserie.
    Lees verder

Heb je vragen over
onze producten?

Lees verder

JE BENT ELKE DAG EEN ANDERE KOK ...

Lees verder

HOE WIL JIJ KOKEN SINDS 1851

Lees verder